MUĞLA / MARMARİS - Marmaris Halk Eğitimi Merkezi

Misyon - Vizyon ve Temel Değerler

Okul Müdürlüğümüzün Misyon, vizyon, temel ilke ve değerlerinin oluşturulması kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımızdan alınan görüşler, sonucunda stratejik plan hazırlama ekibi tarafından oluşturulan Misyon, Vizyon, Temel Değerler; Okulumuz üst kurulana sunulmuş ve üst kurul tarafından onaylanmıştır.

MİSYONUMUZ

Marmaris Halk Eğitimi Merkezi, tüm bireylere 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, onların ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardımcı olmak. Çeşitli süre ve düzeylerde, düşünen araştıran, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi kişiler olmalarını sağlamak ve  zihinsel, duygusal, bedensel potansiyellerini tüm insanlık için sağlıklı kullanabilen, demokratik, çağdaş, üretici, laik eğitim hizmetleri sunmaktır.

VİZYONUMUZ

Biz;

Örgün Eğitim Sistemi dışında kalan, Eğitimlerini tamamlayamamış veya eğitimini desteklemek ihtiyacı hisseden her insana, dünyadaki gelişmelere uygun, ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayacak, tüketici değil, üretici olmayı öğretecek, yeni yapılanmalarla hizmet vermek için varız.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1 – Atatürk İlke ve İnkılâplarını hayata geçirmek öncelikli ilkelerimizdendir.
2 -  İnsanlarla olan ilişkilerimizde hoşgörüyü esas alırız.
3 – Başkalarının başarılarını takdir eder ve destek oluruz.
4 – Eleştirilere ve önerilere açığız.
5 – Hedefimize hız kesmeden ulaşmaya çalışırız.
6 – Kursiyerlerimizin tüm potansiyellerinin ortaya çıkmasını sağlayacak fırsatlar oluştururuz.
7 – Aldığımız kararların gereğini yerine mutlaka getiririz.
8 – Başarıya asla sınır koymayız
9 – Doğruluk, dürüstlük ve ahlaklılık temel ilkelerimizdendir.
10-Tüm kurum paydaşları ile bir uyum içinde çalışırız. Kursiyer bizim önceliğimiz ve geleceğimizdir.
11–Kendimize güveniriz ve davranışlarımızda tutarlıyız.
12-Çalışanları tanır, yetenekleri geliştirir fikirlerine değer verir, yeni fikir üretimini destekleriz.
13–Çevre bilinci oluşturmak, çevreyi korumak, temel ilkelerimizdendir.
14-Olayları bütüncül yaklaşımla çözümleriz.
15- İnsan yaşamını bir değer olarak kabul eder ve insan haklarına saygı duyarız.

Yayın: 09.05.2018 - Güncelleme: 22.02.2024 11:38 - Görüntülenme: 727